Sådan laver man 180

180 er en del af tricks serien, der involverer body spins. Der findes mange tricks som kan laves, når man lærer at lave spins. Her er det kroppen der roteres rundt, sammen med boardet. 180 er det første trick som man bør lære, hvis man vil begynde at lave spin tricks. Derudover kan man sammensætte spins med flips og opnå, tricks som frontside kickflip, backside heelflip og mange flere vilde tricks. 180 kan udføres i både frontside og backside og vi giver her en guide, til hvordan man laver begge tricks. Disse involverer forskellige teknikker, men er samtidig ret ens. Lærer man derfor et af de to, kan man nemmere lære det andet.

Rodney Mullen var opfinderen af 180’en, som var blot et af de mange tricks han opfandt. Dette var helt tilbage i 1984 og siden da, har tricket været en stor del af skateboarding. 180 blev et af de vigtige tricks, som skabte mulighederne for en række af nye moderne kombinationer af tricks. Mange af disse blev også skabt af Rodney, som i de mange år efterfølgende, konstant skabte nye overraskende muligheder på skateboardet.

Trin til hvordan man laver frontside 180 

  1. Fod placeringen er essentiel. For at skabe en god balance og et godt spin, bør man placerer fødderne rigtigt. Placer derfor den bagerste fod stabilt på tailen, med vægt på den forreste del af foden. Den forreste fod placeres omkring boardets forreste skruer, ikke alt for langt ude mod nosen. Dette kommer også an på, hvor højt pop man vil lave. Foden placeres med hælen inde på boardet og tæerne lidt ud over boardets kant. I starten kan det være urealistisk, at udfører en FS 180 med højt pop. Derfor bør man først få styr på, de tekniske metoder ved tricket.
  2. Skab balance i ryggen og skuldrene. Når man laver 180, er hele kroppen vigtig for udførelsen. For at få skabt en ordentlig 180 bruger man nemlig, skuldrene og ryggen til at roterer rundt 180 grader. Kroppen bør derfor være stabil og derefter, skabes balancen i knæene. Når man bukker ned i ens knæ, skabes der nemlig balance i ryggen.
  3. Brug den forreste del af kroppen til roteringen. Den forreste fod og skulder, bruges til at rotere rundt. Den bagerste fod skaber højde på tricket og skubbes derefter frem.
  4. Skab en høj Ollie og roter 180. Lav en Ollie og roter samtidig, kroppen rundt 180 grader. Først vil boardets nose være højest oppe, hvorefter man som ved Ollien udligner boardet og lander i switch.

4 trin til hvordan man laver backside 180 

  1. Skab fart og momentum. Det er vigtigt at have fart på, når man forsøger sig med 180. Dette er fordi man bruger farten til, at roterer sig rundt. Det er altså svære at udføre en 180, desto mindre fart man har på på boardet.
  2. Fodplacering og balance. Det er vigtigt at have en god balance, når man laver 180. Fødderne bør være godt placeret på boardet, så boardet følger kroppen når man snurrer rundt. Placer den bagerste fod stabilt i tailen af boardet, så der kan skabes et ordentligt pop. Sørg for at tæerne hænger en lille smule, ud over boardets kant. Den forreste fod placeres lidt længere nede end skruerne i nosen, placeret med hælen lidt ud over boardet. På den måde har man mere styr på sit board, hvilket gør 180 meget nemmere. Kroppens balancen bør være spredt udover hele boardet for, at undgå overbalance til siderne.
  3. Få godt pop på og sving skuldrene rundt. Lav en god Ollie og glid den forreste fod, op mod boardets nose. Når kroppen springer op, udføres der et twist i skuldrene. Skater man regular bevæger man sig til venstre og som goofy skater, til højre.
  4. Opnå en god landing. Når man har roteret rundt ca. 90 grader kan man begynde, at tænke på landingen. I starten kan det være smart, at lande med nosen først. Dette gør det nemmere, at lande tricket. Derefter kan man øve sig på, at skabe en ordentlig landing. Her lander begge trucks jorden på samme tid og dermed, mister man ikke fart når man lander.