Sådan laver man Kickflip

Kickflip er et af de mest populære og ældeste tricks i bogen, et fenomenalt og historisk trick. Derudover er kickflip et forholdsvist let trick, at lære og vi giver her vores bud på hvordan! Har man styr på sin Ollie og den generelle fodteknik, vil kickflip komme helt naturligt. Der findes dog nogle ting, man bør være opmærksom på. Et af dem er kropsstrukturen og holdningen i kroppen generelt, som bør forblive i balance. Mange nye skatere har tendens til, at vende kroppen 180” og dermed, lave kickflip six change i stedet. Tricket kommer i sammenhæng med meget øvelse og herefter, bør man have godt styr på kropsholdningen. Når man laver kickflip handler det mest af alt om, at bruge sine fødder. Kroppen bør nærmest stå stille og blot fungere til, at få mere pop i tricket. Kickflip var et af de første flip tricks, som blev opfundet på skateboardet. Det var Curt Lindgren, som i 1970’erne opfandt det populære trick, som skabte grobund for mange andre tricks i skateboarding. Rodney Mullen som ofte har fået credits for, at opfinde mange tricks i skateboarding, gjorde tricket kendt i 1980’erne. Man kan sige at han fin gjorde tricket og derfor, også fik opmærksomheden for det. I starten kaldte man kickflip for “Magic flip” og senere hen, ændrede navnet sig til kickflip. Dette havde meget at gøre med, hvordan tricket udføres, nemlig gennem det spark man laver med den forreste fod. 

4 trin til hvordan man laver et kickflip

  1. Få styr på din fodteknik og opnå, et bedre flip. Den forreste fod bør placeres lige bagved skruerne i nosen og pege, ca. 45 grader mod front-heel siden af boardet (den side af boardet man flipper til). Foden bør stå halvt inde på boardet, men dette kan varierer fra person til person. Derfor bør man altid finde ud af, hvordan det føles bedst for en selv. Den bagerste fod placeres med spidsen af skoen mod tailen, så man kan skabe et ordentligt pop. Derudover bør ryggen ikke lænes for meget forover og dermed, følge en naturlig bevægelse.
  2. Få ordentligt pop på. Når man har fået styr på fod positionen, foregår første del af tricket som set ved Ollien. Bug ned i knæene, med mere vægt på den bagerste fod. Tryk ned i tailen, præcis som når man laver Ollie. Dette får boardet til at hoppe op og det kan være en god hjælp, at lave en så høj Ollie som muligt.
  3. Brug den forreste fod til, at lave flippet. Når man har opnået god højde på Ollien, kan man flippe boardet rundt med den forreste fod. Dette gøres ved, at sparke den forreste fod ud mod boardets heel-side kant. Det er vigtigt, at man sparker lige ud og ikke nedad mod boardets side. Dette resulterer ikke kun i et mere smooth flip, men gør det også nemmere at lande igen. Man bør ikke sparke foden for hårdt, da dette vil få boardet til at flippe mere end en rotering. Der er altså derfor tale om, et blidt skub i siden og en del øvelse. Herefter bør man hoppe op med boardet for, at fjerne den bagerste fod fra boardets tail.
  4. Gør klar til at gribe boardet igen og opnå en perfekt landing. Den sidste part kan være tricky og kræver, en del øvelse for at mestre. Boardet gribes først med den bagerste fod og derefter den forreste. Når boardet har flippet en hel rotering og igen vender med griptapen øverst, er det tid til at catche. Fødderne bør lande på områderne omkring skruerne for, at skabe den bedste landing. Her har man nemlig en stabil og god balance, hvilket betyder at man nemt kan køre væk med samme fart. Boardet bør gribes mens der stadig er god højde på for, at blive set som en perfekt landing. Dette kommer til udtryk når man laver kickflip udover gabs og objekter. Vær sikker på, at din krop vender fremadrettet og kroppen lige.

Se med i videoen herunder og få visuelle tips og tricks til hvordan man laver kickflip!