Sådan laver man Nollie

Når man begynder at få styr på sine tricks i ens normale stance, kan man begynde at tænke på Nollie tricks. Det første trick man kan lære er en Nollie, baseret ud fra det normale stance. Dette trick fungerer på samme måde som Ollien, ud over at man popper boardet, i nosen med den forreste fod i stedet. Når man lære Nollie, åbner der en hel verden af nye muligheder. Nollie kan være tricky at lære, men når man først har fået teknikken ned, giver det mening. Vi vil i denne guide, give vores bedste bud på, hvordan man nemmest laver en Nollie! 

6 trin til hvordan man laver Nollie

  1. Få god fart på! Det er vigtigt at man har fart på, når man laver en Nollie. Dette kaldes momentum og gør det nemmere, at poppe boardet op i nollie. Man bruger nemlig farten til, at skabe den kraft, der får godt pop i Nollien.
  2. Bevæg den forreste fod mod nosen og den bagerste væk fra tailen. Når man står i det normale stance er det næste skridt, at bevæge sin forreste fod mod nosen. Den bagerste fod placeres tættere på boardets midte, cirka omkring de bagerste skruer på boardet. Dermed står man i Nollie position og kan begynde, at arbejde på sin balance. Dette kan tage tid og det er vigtigt, at man har god balance i stancen, før man begynder at øve sig på selve tricket.
  3. Placer den bagerste fod mod midten af boardet. Har man fået styr på balancen, kan man bevæge sin bagerste fod, frem mod midten af boardet. Foden bør placeres omkring midten, da dette skaber mulighed for et højere pop. Det kan være svært, at skabe balance i starten og igen her, bør man øve balancen. Derefter kan man for alvor gå i gang med, at lære Nollie!
  4. Gå langsomt ned i knæene. Som ved de fleste skateboard tricks der skaber pop, bør man gå ned i sine knæ. Dette giver ikke kun bedre balance, men sørger også for mere højde i tricket. Når man laver Nollie, bør man læne sig lidt bagud på den bagerste fod. Dette øger muligheden for, at lande tricket og skabe en mere smooth bevægelse. Det er vigtigt, at man løfter den bagerste fod først og derefter den forreste. Brug hele kroppens kraft til, at bevæge dig op! Hele kroppen bør være i bevægelse og hænderne bør nå til omkring knæhøjde, når man popper boardet op.
  5. Pop nosen med den forreste fod og tryk fremad. Det er vigtigt, at man trykker nosen ned så hårdt man kan og, at man trykker foden væk fra en selv. Dermed bruger man farten til, at få mere højde og bevægelse i tricket. Brug her hele kroppen til, at hoppe op med boardet.
  6. Udlign balancen med den bagerste fod. Derefter bevæges den bagerste fod mod tailen igen, præcis som når man laver en Ollie. Dette skaber balance og får boardet rettet op igen, så man står lige i luften. Her er det også vigtigt, at ens ben er strakt ud og at armene ikke længere er bøjede fremover. Man kan sige, at man følger bevægelsen med hele kroppen. Dette får landingen til, at være mere smooth. På den måde mister man ikke fart, når man lander på jorden.

Se med i videoen herunder og se, hvordan man udføre en Nollie!